آموزش

کرگیری حفاری چیست؟ + آشنایی با دستگاه کرگیری

متخصصان حفاری در مواقعی که قصد شناسایی مصالح ساختمانی، کانی ها و مواد معدنی را دارند، از روش کرگیری حفاری (مغزه گیری) توسط یک استوانه یا حفره استفاده می کنند. از کرگیری همچنین می توان در آسفالت کاری معابر و نمونه برداری نیز استفاده کرد. بهره گیری از روش کرگیری حفاری، شکل جدیدی در بافت نمونه های به دست آمده، ایجاد کرده و به آنالیز آن ها می پردازد.

باید بدانید که بتن؛ یکی از مهم ترین عناصر در یک پروژه عمرانی یا سازه ای است که باعث مستحکم شدن هر چه بیشتر سازه می شود. به منظور انجام صحیح تست بتن ریزی، یک سری آزمایش ها قبل و بعد از آن صورت می گیرد.

کرگیری حفاری در مواقعی که باید در مسیر بتن، یک مسیر جدید ایجاد شود، مورد استفاده قرار می گیرد. این کار به وسیله دستگاه هایی به نام دریل مکانیکی که مخصوص این کار است، انجام می شود. در ادامه، این مطلب را دنبال کنید تا اطلاعات مفیدی در رابطه کرگیری حفاری چیست ، دلیل انجام و نحوه اجرای این عملیات، مزایا و معایب آن و غیره به دست آورید.

دلیل انجام کرگیری حفاری

در انجام پروژه‌ های عمران و معماری، باید افراد متخصص و دستگاه های کاربردی در دسترس باشند. زمانی که یک سازه بتنی به حفاری نیاز داشته باشد، دستگاه کرگیری می تواند به بهترین شکل ممکن این عملیات را انجام دهد. خوب است بدانید که بیشترین کاربرد کرگیری حفاری، در لوله کشی و سیم کشی است. مسیرهای حفاری شده توسط دستگاه کرگیری، به صورت صاف و صیقلی در داخل زمین، سقف یا دیوار ایجاد می شوند. حفره های ایجاد شده می توانند در هر مسیرسازی، مورد استفاده قرار گیرند.

در برخی مواقع، علاوه بر نمونه برداری بتن، تست بتن نیز انجام می شود. این تست به این صورت است که بخش استوانه ای که از داخل بتن خارج می گردد، برای انجام تست های ثانویه، به آزمایشگاه منتقل شده و سپس تست ها روی کرگیری حفاری بتن انجام می شود.

دلیل انجام کرگیری حفاری

نحوه اجرای روش کرگیری حفاری

همانطور که گفته شد، برای اجرای کرگیری حفاری از دستگاه کرگیری استفاده می شود. این دستگاه به صورت دورانی به زمین نفوذ کرده و نمونه را استخراج می کند. نمونه های به دست آمده، به صورت چهار میله در سایزهایی به نام های: NQ، HQ، RQ و PQ هستند. اختلاف این میله ها، در قطر و اندازه نمونه مد نظر است.

با وجود این که انجام روش کرگیری حفاری هزینه های زیادی را در بر می گیرد، اما از اتلاف منابع جلوگیری می شو؛ به معنای دیگر، هزینه هایی که برای این روش و اپراتورهای آن خرج می شود، مسلما کمتر از هزینه های حفاری معادن جهت رسیدن به لایه های پایینی زمین و استخراج مواد است.

نمونه هایی که با استفاده از دستگاه کرگیری از زمین استخراج می شوند، به اندازه ای است که می توان بخش عظیمی از یک معدن یا قسمت کوچکی از آن را برای داشتن کانی های عالی، شناسایی نمود و حفاری را شروع کرد.

انواع دستگاه کرگیری

دستگاه های کرگیری مدل های متفاوتی دارند که هر کدام، بر اساس عمق مد نظر مورد استفاده قرار می گیرند؛ مثلا عمق حداکثر 20 متر، برای سنگ های ساختمانی کافی است؛ چرا که مدت زمانی که طول می کشد تا این عم،ق شناسایی شده و برای استخراج تصمیم اخذ گردد، زیاد است؛ در نتیجه به بررسی عمق های پایین تر در مراحل ابتدایی نیازی نیست.

از طرفی در دیگر مواد معدنی، با توجه به نوع کاربرد آن ها، این عملیات در اعماق پایین تر انجام می شود و استخراج نمونه صورت می گیرد. از جمله دستگاه هایی که می توان در این عملیات مورد استفاده قرار داد، دستگاه سیم برش است.

مهم ترین مورد در عملیات کرگیری حفاری، مربوط به نمونه می باشد؛ به این صورت که عملیات مرتب سازی نمونه ها با توجه به متراژ و عمقی که از آن خارج می شوند، صورت می گیرد تا در فرایند تحلیل و بررسی آن ها در آزمایشگاه، مشخص شود که هر یک از نمونه ها، از کدام عمق به دست آمده اند. برای سهولت در انجام این کار، جعبه هایی به نام کورباکس تولید شده است تا پس از استخراج نمونه ها، به ترتیب داخل این جعبه ها قرار بگیرند تا آسیبی به آن ها وارد نشود.

مزایای کرگیری حفاری

برخی از مزایای انجام روش کرگیری حفاری به شرح زیر است:

  • در اختیار قرار دادن مواردی مثل: امکان نمونه برداری، آزمایش و مطالعه روی ساختار بتن، برای کاربر.
  • مشخص کردن استحکام و دوام بتن.
  • امکان اجرا در زمین، دیوار و سقف.
  • سرعت بالا در حفاری بتن.
  • جا به جایی آسان دستگاه کرگیری، جهت استفاده در هر محیط.
  • امکان ایجاد حفره با تمام زوایا به غیر از 90 درجه.
  • با توجه به نوع کاربری، می توان حفره هایی در ضخامت و قطر مشخص، در بتن ایجاد کرد.

مزایای کرگیری حفاری

معایب کرگیری حفاری

استفاده از کرگیری حفاری، معایبی نیز دارد که در ادامه به آن ها می پردازیم:

  • طولانی بودن زمان حفاری بتن با استفاده از این روش.
  • در تمام مراحل، باید نیروی متخصص حضور داشته باشد.
  • مته هایی که در این روش حفاری برای حفر بتن، مورد استفاده قرار می گیرند، ممکن است در آینده دچار فرسودگی شده و نیاز به تعویض پیدا کنند.
  • هزینه بر بودن کرگیری حفاری در عمق های پایین تر.

نتیجه گیری کرگیری حفاری

در این مقاله سعی کردیم تا شما را با یکی از روش های حفاری بتن به نام؛ کرگیری حفاری و دستگاه آن آشنا کنیم. این مطلب، تنها گوشه ای از موضوعات مرتبط با این روش است. شما عزیزان می توانید جهت به دست آوردن اطلاعات بیشتری از روش کرگیری حفاری، به وب سایت آرمیکو مراجعه کنید.

5/5 - (1 امتیاز)
مشاهده بیشتر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا