آموزش

چطور بفهمیم دهک چندم هستیم

در طرح پرداخت یارانه نقدی، تمامی افراد کشور به 10 دهک مختلف تقسیم بندی شده‌اند. هر قسمت از این‌ها به عنوان یک دهک شناخته می‌شود. اطلاعات مربوط به درآمد این افراد از طریق بانک‌های دولتی و غیر دولتی به دست می‌آید و مورد تجزیه و تحلیل قرار می‌گیرد. سپس با توجه به درآمد در 1 تا 10 از پایین ترین به بالا قرار می‌گیرند.

دهک چیست؟

از نظر آماری دهم به معنای یک دهم کل جمعیت کشور و مفهومی نسبی و جمعیتی است. به عبارت دیگر، صدک 10 میانگین 10 درصد جمعیت کشور خواهد بود که از وضعیت رفاهی بالاتری نسبت به کل جمعیت کشور برخوردار هستند.

لازم به ذکر است که هر دهک از نظر جمعیت همواره ثابت بوده و به طور متوسط ​​8.5 میلیون نفر را شامل می شود. بنابراین اگر مردم دهک دهم را ترک کنند و در هر مرحله از گسترش به سمت دهک های پایین بروند، دقیقا به همان تعداد از دهک های پایین به دهک دهم اضافه می‌شود.

روش های استعلام برای سرشماری خانوار

افراد می توانند از دو روش زیر برای یافتن دهک خود را محاسبه کنند:

  • استعلام از طریق سایت وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی: متقاضیان برای اطلاع از آخرین وضعیت دهک خود می‌توانند به سامانه پشتیبانی به آدرس https://hemayat.mcls.gov.ir/ مراجعه کنند. با ورود به سامانه دهک بندی، امکان بررسی و پیگیری پرداخت هزینه نگهداری برای افراد وجود دارد.
  • استعلام دهک خانوار از طریق شماره گویا به وسیله شماره: متقاضیان برای استفاده از این روش کاربردی، ابتدا با شماره 09200006369 تماس حاصل نمایند. سپس کد ملی سرپرست خانوار و شماره تلفن وی را وارد نمایند. به این ترتیب آنها می‌توانند در مورد دهک خود بدانند.

روش های استعلام برای سرشماری خانوار

اعتراض به دهک یارانه ای

بر اساس اطلاعیه وزارت کار، تعاون و رفاه اجتماعی، خانوارهای معترض به دهک خود می‌توانند با ثبت تغییرات در درآمد، دارایی و شرایط ویژه خود در سامانه hemayat.mcls.gov.ir نسبت به تجدید نظر در عشر خود اقدام کنند.

  1. آدرس hemayat.mcls.gov.ir را در مرورگر خود وارد کرده و گزینه «ورود به سامانه پشتیبانی» را انتخاب کنید.
    (توجه داشته باشید که خدمات این سامانه برای سرپرستان خانوار در نظر گرفته شده است، در صورت نیاز به تغییر ساختار خانوار با دستورات سازمان هدف و پلیس +10 اقدام نمایید.)
  2. در قسمت دوم وارد تب احراز هویت وزارت تعاون، کار و رفاه شده و گزینه کاربر واقعی را انتخاب و سپس کد ملی سرپرست خانوار را وارد کرده و پس از وارد کردن کد امنیتی بر روی گزینه ورود یکیار کلیک نمایید. اگر برای اولین بار است که از نسخه جدید سیستم بازدید می‌کنید، باید مراحل ثبت نام را طی کنید. (توجه: کد ملی وارد شده باید متعلق به سرپرست خانوار باشد.)
  3. در این قسمت مشخصات کاربری خود را در سامانه پشتیبانی وارد نمایید و می توانید وضعیت دهک خانوار و کمک هزینه رفاهی خود را مشاهده کنید.
  4. اگر می‌خواهید درخواست بازنگری در ده دهک خانوار را ثبت کنید، روی دکمه درخواست بررسی کلیک کرده و مراحل زیر را دنبال نمایید. پس از تایید نامه تایید، فرآیند ثبت درخواست برای شما آغاز می شود.
    (توجه: منبع اطلاعات خانوارو  سازمان اطلاعات مالی فرد است. در صورت مشاهده مغایرت در اطلاعات اعضای خانوار خود باید به همراه مدارک مورد نیاز اعلام شده توسط سازمان مربوطه کمک مالی به دفاتر مشخص شده این سامانه مراجعه کنید. لیست این دفترها در وب سایت این سازمان موجود است. در صورت انجام مراحل فوق، اطلاعات خانوار در دوره بعدی به روز می شود.

امکانات سایت دهک‌ بندی خانوارها

  • بررسی اطلاعات خودروی اعضای خانواده
  • بررسی اطلاعات درآمد اعضای خانواده
  • بررسی اطلاعات بانکی اعضای خانواده
  • بررسی بیماری یا ناتوانی خاص اعضای خانواده
  • بررسی وضعیت فعالیت اعضای خانواده در بورس

امکانات سایت دهک‌ بندی خانوارها

سخن آخر در مورد چطور بفهمیم دهک چندم هستیم

در صورت انجام صحیح مراحل مورد نیاز، پیغام ارسال صحیح مشخصات به شما نمایش داده می‌شود، همچنین امکان چاپ رسید با انتخاب گزینه چاپ به وجود خواهد آمد. همچنین می‌توانید از قسمت تاریخچه درخواست، اطلاعات آخرین وضعیت درخواست خود را دریافت کنید.

5/5 - (2 امتیاز)
مشاهده بیشتر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا