آموزش

آموزش تعویض خمیر سیلیکونی CPU در 6 مرحله

تعویض خمیر سیلیکونی چگونه انجام میشود؟ قبل از جواب دادن به این سوال باید اول بدانیم که خمیر سیلیکونی چیست؟پردازنده‌ها هم مثل تمام وسایل برقی گرما تولید می‌کند. برای انتقال این حرارت به بیرون کیس یا فضا باید CPU را به یک فن متصل کردن تا از طریق برخورد صفحه سی پی یو با Heatsink فن، این گرمابه بیرون انتقال پیدا کند. اما یک مشکلی وجود دارد، در اندازه‌های میکروسکوپی Heatsink و صفحه پردازنده باهم به طور کامل ارتباط برقرار نمی‌کنند.

این وسط به یک واسطه نیاز داریم که فضای خالی بین سی پی یو و فن را پر کرده، حرارت بالا را بتواند تحمل کند و رسانای برق نباشد. اینجاست که خمیر سیلیکونی به میدان می‌آید. اما خمیر سیلیکونی هم نیاز است هر چند سال یکبار تعویض گردد و این عمل ممکن است سخت به نظر بیاید اما نگران نباشید گروه مجله خبری جابیک به شما آموزش‌ ‌های لازم و ساده تعویض خمیر سیلیکونی را ارائه می‌کند.

مراحل تعویض خمیر سیلیکونی

ابتدا برای تعویض خمیر سیلیکونی به چند وسیله نیاز داریم.

  • پیچ گوشتی (اکثرا چارسو)
  • خمیر سیلیکونی ( ترجیحا با تحمل دمای بالای 150 درجه سلسیوس)
  • یک دستمال نانو
  • مقداری الکل صنعتی

مرحله اول

ابتدا کیس خود را به روی سطحی خشک و صاف قرار می‌دهیم. جدا از گذاشتن آن بر روی فرش و سطوح دارای الکتریسیته ساکن خودداری فرمایید. مطمئن شوید که کیس کامپیوتر به برق متصل نیست.

مرحله دوم

پیچ‌های فن را باز کرده و آن را به آرامی از مادربرد جدا کنید. مطمئن شوید تمام سیم‌های متصل به مادربرد را نیز جدا کنید.

تعویض خمیر سیلیکونی قدیمی و خشک شده.
خمیر سیلیکونی خشک شده

مرحله سوم

همانطور که در عکس بالا مشاهده می‌کنید باید سی پی یو شما دارای خمیر خشک شده باشد. آن را به آرامی با دستمال نانو پاک می‌کنید و بعد آن را به دستمال نانو و مقداری الکل که بر روی دستمال ریخته شده تمیز کنید و مطمئن شوید که خاک یا خش بر روی سطح پردازنده نیفتد.

مرحله چهارم

به اندازه یک دانه لوبیا یا اگر می‌خواهید کاملا مطمئن شوید به صورت ضربدری بر روی پردازنده خمیر سیلیکونی بگذارید.

نکته: نیازی به پخش کردن آن بر روی کل سی پی یو نیست زیرا که با گذاشتن دوباره فن با فشار وارد شده به صورت خودکار و مساوری خمیر بر کل سی پی یو پخش می‌شود.

مرحله پنجم

فن را دوباره بر روی به مادربرد متصل کرده و بر روی سی پی یو قرار می‌دهیم. و پیچ‌ها را تا جایی که امکان دارد سفت می‌کنیم.

مرحله آخر

کیس را به برق متصل کرده و سیستم را روشن می‌کنیم. و با مراجعه به Task manager در ویندوز دمای پردازنده را چک می‌کنیم. در حالت بیکار یا idle باید بین 30 تا 45 درجه و تحت فشار با توجه به مدل سی پی یو باید زیر 85 درجه باشد.
این هم از تمام مراحل تعویض خمیر سیلیکونی CPU.

و به همین راحتی شما در تعویض خمیر سیلیکونی کامپیوتر مهارت کسب کرده‌اید. فقط در نظر داشته باشید پردازنده‌های گرافیکی یا همان کارت‌های گرافیکی نیز دارای خمیر سیلیکونی هستند اما تعویض آنها مقداری دشوار است و پیشنهاد می‌شود آنها را به دست متخصص این کار بسپارید.

امیدوارم از مقاله آموزش تعویض خمیر سیلیکونی CPU در 6 مرحله از جابیک لذت برده باشید.

5/5 - (12 امتیاز)
مشاهده بیشتر

1 دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا